Dr. Sedat Ziyade

Kurumu:
Bezmialem Vakıf Üniversitesi


Özgeçmiş:

1976 yılında İstanbul’da doğan Dr.Ziyade, Şehit Kamil Balkan İlkokulu, Oğuzhan Ortaokulu ve Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra 1993 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başladı. Tıp Fakültesinden 1999 yılında mezun olan Ziyade, 2000 – 2005 yıllarında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı’nda eğitim aldı. 2005 yılında Bezmialem Vakıf Gureba Eğitim Araştıma Hastanesinde Göğüs Cerrahisi Uzmanı olarak başladı. Aynı yer 2010 yılında Bezmialem Vakıf Üniversitesi olarak isim değiştirdi. Üniversitede Y.Doç ünvanı ile 2015’e kadar hizmet verdi. 2015 yılında Doçent ünvanı alan Dr.Ziyade halen aynı çatı altında öğretim üyesi olarak meslek hayatına devam etmekte.

Üniversite bünyesinde Kariyer Geliştirme Merkezi Koordinatörü, Tıbbi Beceri Kazandırma Komisyon Başkanı ve Hastane bünyesinde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Dragos Hastanesi Tıbbi Direktör Yardımcılığıda yapmaktadır.

Kırka yakın uluslarası ve birçok ulusal yayını ve kitap bölüm yazarlığı olan Ziyade aynı zamanda mesleki uluslararası ve ulusal dernek üyelikleri mevcuttur.

 Evli ve 2 çocuk babası olan Ziyade İngilizce, Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça bilmektedir. Kamu yararına çalışır bir çok dernek ve vakıfta yöneticilik yapan  Ziyade’nin hobileri arasında bahçe ile uğraş ve yüzme bulunmaktadır.